3.08.2013

Toscana Day - Pisa & San Gimignano

Loves From 'Piazza dei Miracoli'
The Leaning Tower of Pisa or simply the Tower of Pisa (Torre di Pisa) is the campanile, or freestanding bell tower, of the cathedral of the Italian city of Pisa, known worldwide for its unintended tilt to one side. I always want to visit this tower since in my childhood and I'm really happy because finally I saw ıt. Also, we visit San Gimignano is a small walled medieval hill town in the province of SienaTuscany, north-central Italy. Known as the Town of Fine Towers, San Gimignano is famous for its medieval architecture. I took some pictures for you in these beautiful places and I hope you'll like them. Have a nice week everyone! 
Stay tuned for Venice!
---
Herkese Mucizeler Meydanından merhaba!
Toscana bölgesinde geçen ilk günümüz önce Pisa kulesini ve ardından San Gimignano'yu ziyaretimizle geçti.  Pisa Kulesiİtalya'nın kuzeyindeki Pisa şehrinde Piazza dei Miracoli'de (İtalyanca Mucizeler Meydanı) yer alan ve her yıl milimetrenin onda yedisi kadar (100 yılda 7cm) eğilen bir çan kulesi. Bu meydana kulenin yıkılmamasından ötürü 'Mucizeler Meydanı' denmiş. Pisa'nın gücünün ve zenginliğinin bir sembolü olması amacıyla Cenova ve Venedik'e rakip olarak yapılan kule, yapıldığı tarihten itibaren zemindeki bir sorundan ötürü eğilmeye başlıyor ve bugün çeşitli restorasyon çalışmalarıyla hala ayakta tutulmakta. Pisa'nın önündeki ''Düşüyormuş gibi çek panpa'' fotoğraflarından her ne kadar çekilemesem de, (zira fotoğraflarda arka planda pek çok insanın bu pozu yakalamaya çalıştığını göreceksiniz) ben de sizler için birkaç kare çekilmeyi ihmal etmedim. Bu arada günün ikinci yarısında İtalya'da ortaçağdan kalma surlarla çevrili olan 'San Gimignano' kasabasını ziyaret ettik. Ortaçağ'ın Manhattan'ı olarak adlandırılan bu görkemli kenti  gerçekten çok sevdim. Umarım Pisa ve San Gimignano'da çekildiğim İtalyan Erkeği* kıvamındaki fotoğraflarımı beğenirsiniz :) Güzel ve mucize dolu bir haftasonu sizinle olsun!

3 yorum:

Jadore Fashion dedi ki...

Resimler harika! Ceket, sapka ve gozlugune bayıldım :)

Buarada hemen hemen tüm resimlerinde arkadaki insanları gormemezlikten gelemedim! Herkes mi aynı pozu vermeye calısır! :D :D

Sana da iyi haftasonları :)

serapla hayata dair herşey dedi ki...

bir erkek çocuk annesi olarak tarzını çok beğendim :)
Sevgiler...

ofissstyle.blogspot.com

Zalim Ananas dedi ki...

Kubilaycığım, fotoğrafların çok başarılı, çekeni ve çekileni tebrik ediyorum =)