28.04.2013

#1Kadın1Stil - Hafize Ayık

Herkese merhaba! 
Uzun bir aranın ardından yepyeni bir #1Kadın1Stil yazısı ile yine aranızdayım! Bu seferki konuğum Ankara'da cemiyetin vazgeçilmezi olan modacı Hafize Ayık ve birbirinden güzel tasarımları. Özellikle mezuniyet dönemi yaklaşırken ben kendisini tanımanızı istedim. İşte Hafize Ayık ve #1Kadın1Stil köşemde kendisiyle gerçekleştirdiğimiz keyifli röportaj! :)

---
--Şıklık nedir ve ne değildir
-Öncelikle kendi anatomik yapımızı iyi tespit etmemiz lazım. Sonrasında kaliteli ve şık giyinmek için kumaşın kalitesi ve iyi dikiş çok önemli, çünkü her zaman kaliteli kumaş ve dikim şıklığı yansıtır. Kıyafetimizi tamamlayıcı aksesuar ve ayakkabı seçimi de çok önemli. Aksesuar bir kombini tamamlayan en önemli unsurlardan...
-Stil sahibi olmanın belli başlı kuralları var mıdır?
-Kendi tarzını belirlemek ve vücudunuzu tanımak gerçekten stil sahibi olmak için en önemli şeylerden birkaçı. Moda diye her kıyafeti giymek kesinlikle yalnış, kişi kendi tarzını ve stilini sezonun trendleriyle birleştirdiğinde stil sahibi bir görünüme kavuşur ve kendini tarzıyla ön plana çıkartır.
-Bir moda tasarımcısı olarak yeni sezonda ne gibi etkileri tasarımlarınızda göreceğiz?
-Rengarenk ipek şifonlar her zaman vazgeçilmezim. Bu sezon tasarımlarımın büyük bir bölümünde sırt dekoltesi kullandım. Ayrıca geçen sezon olduğu gibi bu sezon da etkisini devam ettiren payet kumaşla, düz tül ve puantiyeyi kombinlediğim bir koleksiyon hazırladım.
-Mezuniyet dönemi yaklaşıyor. Bu geceye hazırlanacaklar için neler önerirsiniz?
-Öncelikle abartıdan kaçınsınlar. Gözlemlediğim kadarıyla genç kızlar çok fazla dekolte kullanıyorlar. Önemli olan elbisenin ne kadar açık olduğu değil gizemi ve masumiyeti koruyabilmek ve göze batmayan şekilde dekolteyle harmanlayabilmektir bence. 20'li yaşlar bir kez bulunuyor, bu yüzden yaşlarına uygun ve abartısız tasarımlar konusunda onlara yol göstermeye çalışıyorum. İnsan bir süre sonra istese de o günlere geri dönemiyor, o yüzden yaşlarının tadını çıkarsın ve doğal olsunlar! :)
-Dünya çapında beğendiğiniz belli başlı marka ve tasarımcılar var  mıdır?
-Elie Saab, Versace, Zuhair murad...
-Gelinler veya özel gecelere katılacak kişiler için abiye kıyafet seçimi sizce nasıl olmalıdır?
-Gelin adaylarına fizik yapılarına göre birkaç önerim olacak. Kısa boylu gelinlere belden kesik olmayan ve kuyruklu modeller öneriyorum. Beden boyu kısa olup, bacak boyu uzun olanlara basenden kabarık modeller tavsiye ediyorum. Tam tersi fiziğe sahip olanlar ise üst kısımdan bele kadar oturan modeller tercih etmeli.
-Yaz sezonunda bizleri ne gibi trendler bekliyor?
-Bu yaz bizi cıvıl cıvıl renkler bekliyor. Her sezon olduğu gibi canlı sarı, kırmızı, fuşya renklerin yanı sıra bu sezon pasteller ile siyah-beyazı da yine bir arada görüyoruz. Ben gece elbiselerinde ten rengine uygun renk seçimine çok önem veriyorum, kişinin rengini belirledikten sonra ise birlikte tasarımı çizerek ve üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak ortaya keyifli tasarımlar çıkartıyoruz. Genel olarak baktığımda ise bu yaz fransız danteli ve ipek şifonları koleksiyonumda bol bol kullandım.
-Kendi stilinizi bize nasıl tarif edersiniz?
-Stil gerçekten insanın içerisinden gelen ve ona özgü olan birşey. Yaptığım iş sebebiyle gün içerisinde pek çok kıyafet randevum oluyor, işe giderken bazen rahat olmayı tercih etsem de günlük hayatta sık sık katıldığım davetler sebebiyle genelde topuklu ayakkabılarım ve siyah klasik elbisem üzerimden hiç eksik olmaz. 
-Hafize Ayık moda evine gelecekler için onları neler bekliyor kısaca anlatır mısınız? 
-Benim için en önemli olan bana güvenipte bizi tercih eden her müşterimin buradan memnuniyetle ve güleryüzle ayrılmasıdır. Çünkü onların memnuniyeti benim işime olan sevgimi ve şevkimi arttırıyor. Mezuniyet döneminde butiğime gelen pek çok genç kızın sevincine ortak olmak da benim için gerçekten çok keyifli..
-Ankara cemiyetinde pek çok isim de sizden giyiniyor, onlarla nasıl çalışıyorsunuz?
-Ankara'da cemiyetten pek çok isim benim tasarımlarımı tercih ediyor ve tabi ki bu benim için çok gurur verici bir durum. Kıyafetlerimin tercih edilmesi ve hem cemiyetten hem de artık müşteriden öte yakın arkadaşım olan kişilerin özel gün ve gecelerde Hafize Ayık ismini taşıması benim için çok güzel bir his. 
Tuğçe Inal - Beril Çavuşoğlu - Zülal Ateş

-Sizi diğer tasarımcılardan ayıran en önemli özellik nedir? 
-Ben sadece tasarımcı değilim,modacıyım. Tasarım, kalıp ve dikiş bilen kişi modacıdır. Sanırım butiğimin bu kadar tercih edilmesinin nedeni tasarımın yanısıra kalıp ve dikiş konusunda da çok tecrübeli olmam. 
-Bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim :)
-Ben teşekkür ediyorum, mezuniyet dönemi yaklaşırken benden öneriler, tüyolar ve tasarım desteği almak isteyen tüm genç kızları Arjantin caddesindeki butiğime beklerim. Takipçilerine ve okuyanlara kocaman sevgilerimi yolluyorum :) 

2 yorum:

Unknown dedi ki...

tasarımları gerçekten çok hoş..doğal olma konusunda ve aşırı dekolte konusunda ben de ona katılıyorum..mor elbiseye bayıldım..
bu güzel fikirleri için teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Tam da içimden Kubilay mezuniyet günleri için bir yazı hazırlasa ve bize yardımcı olsa diyordum! Harika olmuş, süpersin! İlk fırsatta uğrayacağım Hafize Ayık'ın yanına:)) Sevgiler, Elif..